Caută

BOOVIE 2022: O experiență de neuitat.


Festivalul Internațional de book-trailere BOOVIE, ediția a VII-a. Ținut la Focșani, a fost mai mult decât un banal șir de momente petrecute cu prietenii și colegii într-un city break dedicat acestui concurs. Experiența s-a dovedit a fi una dintre amintirile noastre dragi, de referință chiar, atunci când vine vorba de curiozitate, emoție, dar mai ales de nou.


Ajunși cu bagajele la locul de „decolare”, șoferul microbuzului, poreclit de noi „domnu'' Gigi” ne-a întâmpinat într-un stil mai comic și aparte. La începutul drumului, toți am fost mai rușinoși, dar nu după mult timp, mai exact când am dat play primei melodii la boxa portabilă, atmosfera s-a schimbat drastic: fredonări caraghioase, dansuri improvizate, însă cel mai important, voia bună a dominat vehiculul pe patru roți, stârnind probabil ceva nemulțumiri printre cei care voiau să doarmă.


„Vedeta” drumului nostru a fost oprirea în satul unde a crescut dragul nostru profesor. Din acest sat aflat în zona Făgărașului, numit Crihalma, dar și din împrejurimi, am auzit de la Alex cele mai interesante povești despre cum făcea el tot felul de năzbâtii. Am intrat în curte, și după ce am mâncat, Alex ne-a făcut un tur al gospodăriei, iar noi ne-am împrietenit cu animalele.


Odată sosiți la hotel, procesul de cazare a decurs lin, fără a crea bătăi de cap nici profului, nici nouă, dar în special angajaților de la hotel.


În prima seară, după drumul lung, am avut parte de un concert energizant, susținut de cei de la Bosquito în Piața Unirii. Nu e nevoie de prea multe cuvinte despre asta...După concert, toată trupa cercului s-a adunat într-o cameră. I-am primit cu drag pe colegii noștri pentru a ne uita la un film, dacă tot suntem elevi la Film-TV. La un moment dat, am fost întrerupți de patru adolescenți curioși, care ni s-au alăturat. Ne-am lansat în dezbateri despre filme, alte forme de artă și bineînțeles, marele mister: Cine vor fi câștigătorii BOOVIE 2022?


A doua zi a fost foarte încărcată cu tot felul de activități, care s-au dovedit a fi reușite. Nu putem spune că toate au fost reușite, dar mare parte din ele da. Una dintre activități a fost ținută de un speaker motivațional, invitându-ne la diverse jocuri stupide, pentru a marca într-o oarecare măsură importanța muncii în echipă, aceasta fiind bazată pe încredere.


După aceea, am fost la proiecția filmului „Pentru mine, tu ești Ceaușescu”, în regia lui Sebastian Mihăilescu. Filmul a fost un concept inedit, ceea ce a uimit spectatorii (și pe noi de altfel), iar la final, Dan Hudici, unul dintre actorii principali a urcat pe scenă și ne-a răspuns la întrebări, într-o sesiune de Q&A.


Pentru a compensa activitățile „mai puțin interesante”, Alex ne-a însoțit la o sală de jocuri de la marginea orașului unde am jucat biliard și bowling.


Seara, am vizionat o comedie franceză care s-a dovedit a fi un film decent, numai bun când vrei să pierzi vremea.
Ultima zi de festival a fost și cea mai importantă: anunțarea câștigătorului la fiecare categorie de vârstă și carte. Timpul se scurgea extrem de lent, iar emoțiile noastre atingeau cota maximă. Când am auzit numele echipei noastre în aceeași propoziție cu locul întâi, părul de pe brațe s-a ridicat instant, urechile fiecăruia dintre noi urmând să încaseze cele mai puternice urlete de bucurie și mândrie auzite până acum.Drumul spre casă a fost și mai voios și viu, acesta fiind alimentat de bucuria victoriei. De data asta nimeni nu mai voia să doarmă, toți am cântat și dansat cât ne-a permis spațiul din microbuz pe tot felul de melodii și genuri muzicale, de la Queen, la Paraziții și chiar Gașca Zurli.


Ca o concluzie, festivalul-concurs BOOVIE a fost o experiență ieșită din comun pentru fiecare dintre noi. Dar pe lângă distracția de la Focșani, partea cea mai frumoasă a BOOVIE a fost de fapt cele trei luni de muncă pentru a ajunge să finalizăm book-trailerele cu care am intrat în concurs. Mulțumim juriului, organizatorilor și voluntarilor pentru că au făcut posibil acest festival!
Articol realizat de Matei Lostun și Tudor Petriu.

62 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate