top of page

Caps: The fire It's on!

Actualizată în: 1 dec. 2022

Tabăra de anul acesta organizată la Caps a fost destul de neașteptată, dar a ieșit „mai mult decât bine”. Deși Alex ne-a anunțat că va fi o tabără mai „relaxantă”, am fost plăcut surprinși de activitățile mai puțin solicitante, acestea fiind alcătuite dintr-o multitudine de sarcini interactive, dezvoltându-ne capacitatea de lucru în echipă și de leadership.


Odată ajunși la cabană, Alex ne-a repartizat pe camere si ne-a făcut instructajul. În acest timp, am avut șansa să ne cunoaștem colegii de cameră, dar și pe ceilalți copii.Având în vedere ora la care am ajuns, prima masă pe care am luat-o a fost cina. Aici am avut ocazia să gustăm din preparatele culinare chiar bune, având în vedere condițiile de tabără. În acea seară, era planificată vizionarea unui film, așadar, cu entuziasm, ne-am îndreptat spre camere, pentru a ne despacheta bagajele și a profita de programul liber, până la ora începerii filmului. În acest timp, fiecare și-a petrecut timpul după bunul plac. Cei mai sportivi dintre noi au preferat jocuri precum handbalul sau fotbalul, în timp ce fetele, mai sedentare de fel, au preferat jocurile de societate.


cercul de film tv facultatea de film regie copii filmari cluj-napoca cursuri film

Spre seară, jocurile au fost întrerupte de dragul nostru coordonator șef junior, Matei, care ne-a chemat pentru a viziona filmul. Acesta s-a dovedit a fi un documentar de-a dreptul captivant despre viața pinguinilor. În acest lungmetraj documentar francez, am putut studia călătoria anuală a pinguinilor din Antarctica.


În final, ne-am dus cu toții înapoi în camere, unde ne-am culcat, unii mai devreme, iar alții mai târziu, bătând în perete până a apărut Alex la ușă:

- Mă, care bate în perete?!

- Nu știu... nimeni...

- Mă, da’ crezi că eu m-am născut ieri?! Eu am trăit de două ori cât tine! acest dialog sfârșindu-se cu noi făcând liniște, dar și cu hohote de râs din partea colegilor, amuzați de replica lui Alex.


Dimineață, după un mic dejun rapid, am participat la o activitate, unde a trebuit să realizăm câte un video de două minute, în care am povestit ce am învățat anul acesta la cerc. După ce fiecare copil și-a terminat materialul, am luat o pauză și la propunerea lui Alex, am mers până la magazin. După aceea, am început pregătirile pentru focul de tabără. Strângând lemne pentru foc, Alex l-a pus pe Matei să care toate lemnele adunate de băieți până atunci. Odată adunate lemnele, le-am curățat și le-am pregătit pentru foc. Între timp, Alex formase o grupă de copii, ca să găsească bețe pentru bezele. Ne-a condus prin pădure cu Matei și camera sa, pe urmele noastre, pentru a ne face poze.După ce ne-am întors, am ascuțit bețele și am tăiat slănina. Deși Alex era expertul, tot el s-a tăiat din greșeală. După aprinderea focului, ne-am așezat în jurul acestuia și am prăjit bezelele.Când focul s-a stins, ne-am îndreptat spre teren, unde am jucat un meci de volei. Acest joc a fost întrerupt din nou, de glasul dragului nostru coordonator șef junior, Matei, ca să vizionăm, pe marele ecran montat în foișor, proiectul realizat de fiecare dintre noi.

Pe parcursul proiecției, se puteau auzi râsetele copiilor, pentru că clipurile au ieșit chiar amuzante. După proiecție, Alex ne-a anunțat că în sala de mese va avea loc mult așteptatul party. Imediat ce am auzit asta, cu toții am fugit repede în camere, pentru a ne putea pregăti.

Party-ul a fost foarte distractiv și cu toții am dansat și cântat până la ora 23, când s-a dat stingerea. Odată întorși în camere, Alex ne-a ținut o lecție de viață, despre cum trebuie să conștientizăm când e timpul să ne oprim. Ne-am bucurat de ultima seară jucând șah în cameră până mai târziu.Dis-de-dimineață, am luat ultimul mic dejun la cabană, ca mai apoi, să strângem buștenii din jurul focului. Atunci, Alex ne-a mai amintit încă o dată lecția despre responsabilitate. A urmat partea grea, respectiv curățenia în camere. Și aici, Alex, a simțit nevoia să-i atragă atenția lui Matei, privind calitatea muncii. Așadar, în această tabără am învățat să facem și curățenie.

Mai departe, am pornit într-o drumeție de-a lungul drumului ce străbate Valea Ierii. Acolo am văzut peisaje minunate, un pârâu cristalin și am povestit cu prietenii noștri. Ne-am oprit la o mlaștină unde cameramanul Matei a făcut niște poze „beton”. Apoi, Alex a dat comanda de întoarcere. La întoarcere, el ne-a povestit cum a ajuns profesor de Film-TV și prin ce greutăți a trecut.


În final, Matei ne-a înmânat diplomele câștigate la BOOVIE (btw avem un articol pe blog despre toată experiența asta). Am fost foarte fericiți! Apoi, ne-am luat bagajele și am plecat acasă.


A fost o experiență superbă și abia așteptăm următoarea tabără!

cercul de film tv facultatea de film regie copii filmari cluj-napoca cursuri film

Articol realizat de Matei Lostun, David Tuluș și Corina Florian.


Keywords: cercul de film tv facultatea de teatru si film regie copii filmări cluj-napoca cursuri film copii cluj

68 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Post: Blog2_Post
bottom of page