top of page

Concursul „Apa noastră de la Cluj”: Studenți la film pentru o zi

Actualizată în: 1 dec. 2022

Am venit într-o zi la cerc, iar de când am intrat Alex a început să ne povestească entuziasmat despre un concurs organizat de Facultatea de Film din Cluj. Ne-a propus să facem și noi un material pentru acest concurs, iar noi am acceptat cu entuziasm, ca niște elevi plini de inițiativă ce suntem.


Deadline-ul pentru predarea proiectelor a fost foarte strâns, aveam șapte zile la d

ispoziție. Stimulați și de premii, eu alături de colegul meu Denair am început să lucrăm la proiect. L-am terminat chiar în ultima zi în care mai putea fi trimis. Realizarea acestui proiect a fost ca un roller-coaster. Am pornit cu un plan, am filmat, după care am schimbat ideea, am refilmat de câteva ori, iar după am editat. Pe lângă că aveam doar șapte zile la dispoziție, a fost și o perioadă aglomerată pentru amândoi. Dar hei, am reușit.


cercul de film tv facultatea de film regie copii filmari cluj-napoca cursuri film

Festivitatea a avut loc la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, unde s-au difuzat toate filmele și s-au acordat premiile. Toți participanții, majoritatea de gimnaziu sau liceu, erau în curte, unde aveau loc fel de fel de activități cum ar fi filmatul cu camere folosite în studiourile de televiziune și diverse jocuri de teambuliding. După această sesiune relaxantă de jocuri, am urcat la etaj, într-o sală plină de scaune, unde era instalat un video-proiector. Acolo urmau să fie difuzate toate proiectele. La un moment dat, a fost proiectat și filmul nostru. Pe parcurs, am realizat că am uitat să adăugăm lucruri oarecum importante, cum ar fi muzică pe fundal. Asta ne-a demoralizat puțin, nu că am fi venit cu așteptări foarte mari, am avut doar șapte zile să lucrăm până la urmă.


După ce s-a terminat difuzarea filmelor, am ieșit din sală, în pauză, cât timp juriul decidea cine va lua premiile, unde am fost serviți cu fel de fel de snacks-uri, suc, cafea etc. În acea pauză, profesorul nostru, Alex, care a absolvit facultatea acolo, ne-a făcut turul facultății și ne-a povestit despre experiența lui acolo. A fost interesant să îl ascultăm. Într-un final, pauza s-a terminat și am revenit în sală. Nu aveam așteptări prea mari, după cum am zis, însă, am câștigat locul al treilea! Nu mă așteptam deloc la asta, a fost o surpriză plăcută, normal. Am primit felicitări atât din partea lui Alex, cât și din partea juriului. După premiere, am ieșit în curtea facultății, unde am făcut poze cu diploma câștigată, bucuroși și mândrii de noi. A fost un proiect făcut cap-coadă de mine și colegul meu. Am mers apoi la un restaurant din apropiere, unde am sărbătorit premiul proaspăt câștigat.


cercul de film tv facultatea de film regie copii filmari cluj-napoca cursuri film

Aceasta experiență a fost foarte frumoasă, am aflat ce înseamnă munca sub presiune, ce înseamnă munca în echipă, m-am întâlnit cu alți liceeni de vârsta mea pasionați de film, am văzut cum arată o facultate de film și cum merg lucrurile și mi s-a confirmat încă o dată că munca făcută cu pasiune dă roade întotdeauna.

cercul de film tv facultatea de film regie copii filmari cluj-napoca cursuri film

Articol realizat de Matei Lostun și Darius Coman.


Keywords: cercul de film tv facultatea de teatru si film regie copii filmări cluj-napoca cursuri film copii cluj

122 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Post: Blog2_Post
bottom of page